Waarom ziet jullie zijden dekbedovertrek er anders uit?

De zijden dekbedovertrekken die wij aanbieden zijn gemaakt van 16 of 19 momme zijde. Dit is voldoende sterk voor zijden bedtextiel. Ze zijn voorzien van een lange instopstroken over de hele breedte van het dekbedovertrek en voorzien van strikjes waarmee het (zijden) dekbed in de hoeken vastgezet kan worden.

Mensen trekken een dekbed omhoog om lekker om de schouders in te stoppen en daarbij wordt er (hard) aan de ingestopte strook van het dekbedovertrek getrokken. De naad tussen het deel waar het dekbed komt te zitten en de instopstrook bleek de zwakste schakel.
Daarom zijn we overgegaan naar een dekbedovertrek waarbij de instopstroken niet meer aangenaaid zijn, maar waarbij hoes en instopstrook één geheel is; oftewel uit één lap stof is gemaakt. Om de kracht nog beter op te vangen zitten de zijkanten en een stukje van de onderzijde van de instopstroken ook aan elkaar genaaid.

De strikjes, waarmee het (zijden) dekbed vastgezet kan worden in de hoes, bevinden zich in het deel waar het dekbed komt te zitten in de hoeken.

Zie de bijgaande detailfoto’s voor een verdere verduidelijking.

De zijden dekbedovertrekken zien er wat anders uit dan de ‘gewone’ dekbedovertrekken zoals die meestal in de winkels zijn te koop. Dat is dus gedaan om de levensduur van het dekbedovertrek te verlengen, zodat u daar zo lang mogelijk plezier van heeft.

< Terug naar categorie< Terug naar veelgestelde vragenNaar de webwinkel >