Voordelen van zijde

Lees hieronder hoe een 100% handgemaakt (dus gemaakt met handgelegde moerbei zijde) zijden dekbed langdurig de perfecte slaapomgeving voor u creëert.

Licht en soepel

Zijde is ongelooflijk warm en licht. Een handgelegd zijden dekbed ontkracht de mythe dat gewicht of veel volume de enige methoden zijn om je warm te houden. Voor dezelfde isolatiewaarde heb je van zijde slechts de helft tot een derde nodig van het gewicht ten opzichte van wol en katoen.

Er zijn ongeveer 6000 cocons nodig om een “Queen size” winterdekbed te maken, maar het hele dekbed weegt niet meer dan 1200gram, evenveel als een donzen winterdekbed.

De specialiteit van een zijden dekbed is zijn vermogen te draperen. In tegenstelling tot de dikke donzen winterdekbedden zijn zijden dekbedden zacht en flexibel en volgen perfect alle contouren van uw lichaam. U slaapt alsof u verpakt bent in een zachte en delicate wolk waarin al uw spanningen wegsmelten.

Prima luchtdoorlaatbaarheid en warmte regulatie

Handgemaakte zijden dekbedden bevatten de zachtste en meest volumineuze zijde die er is. Alleen de fijnste lagen van de moerbeiboomrups zijde worden verwerkt in een zijden kwaliteitsdekbed.

Een standaard winterdekbed is samengesteld uit meer dan 300 lagen van deze topkwaliteit zijde. Elke laag is zorgvuldig opgerekt en met de hand geplaatst. Deze manier van verwerken zorgt ervoor dat de luchtdoorlaatbaarheid van het dekbed optimaal is.

Zijde heeft ook een natuurlijk vermogen tot temperatuur regulatie. Tijdens de koude maanden zal het dekbed uw warmte goed vasthouden om het tijdens de warme perioden juist af te geven aan de omgeving. Zo voelt uw zijden dekbed in de zomer heerlijk koel aan, terwijl u in de winter comfortabel warm ligt.

Anti allergisch, anti huisstofmijt

De puur natuur zijde gevulde dekbedden zijn van zichzelf hypoallergeen. Dit is misschien wel het meest gezonde en comfortabele dekbed in de wereld. De zijde bevat van nature sericin. Dit stofje maakt het dekbed resistent tegen schimmel en meeldauw.

Samen met natuurlijke eigenschap dat zijde gemakkelijk vocht opneemt én afgeeft, is het dekbed ook geen goede voedingsbodem voor bacteriën en huisstofmijt.

Zijde heeft geen chemische toevoegingen nodig om deze eigenschappen te krijgen en die verslechteren na verloop van tijd dus ook niet.

Irriteert niet zelfs niet bij mensen met allergieën

Zijde is veruit het meest comfortabele materiaal om tegen de huid te dragen. Het is glad, soepel, voelt zacht aan en is geeft het hele jaar door comfort.

Zijden dekbedden zijn in tegenstelling tot andere dekbedden noch dik noch zwaar of stug en hebben een uitstekende warmte en vochtregulering.

Bovendien geeft zijde vrijwel geen stof af zoals bij wollen of donzen dekbedden wel eens wil gebeuren. Daarnaast is zijde voor mensen met een allergie of gevoelige huid absoluut hypoallergeen.

Onderhoudsarm

Door het dekbed 2 tot 3 keer per jaar goed te luchten, blijft het zijden dekbed zijn volume en goede eigenschappen behouden. Wassen is niet nodig.

Met deze juiste zorg, gaat een goed handgelegd zijden dekbed meer dan tien jaar mee. Deze lange levensduur is te danken aan onze uitstekende kwaliteit die gewaarborgd wordt door strenge kwaliteitscontroles in elke stap van het proces, van het selecteren van de cocons tot en met het complete eindproduct.

Lange levensduur

De unieke structuur van de vulling van de handgelegde zijden dekbedden draagt ook bij aan de duurzaamheid. Elk dekbed is samengesteld uit honderden zijdelagen die gelijkmatig met de hand gelegd worden in een kriskras patroon; elke zijde streng gaat van het ene eind van het dekbed naar het tegenovergestelde, zonder onderbreking. Het dekbed is daarom zeer gelijkmatig en stabiel zonder de mogelijkheid van samenklonteren, breken of lostrekken, zelfs niet na langdurig gebruik.

< Terug naar informatieoverzichtspaginaVolgende pagina >