Warmteklasse


Bepalend bij het maken van uw keuze voor een dekbed zijn de temperatuur in uw slaapkamer en uw eigen voorkeur.

Handgelegde Mulberry Silk geeft een warmer dekbed bij een zelfde vulgewicht dan een machinaal gelegde zijden dekbed. Ook heeft de tijk nog invloed op het comfortgevoel. Bij een zijden tijkstof is het zijde-effect optimaal (Voelt koel aan in een warme omgeving en behaaglijk warm in een koude omgeving).

De manier waarop een zijden dekbed u warm houdt verschilt van bijvoorbeeld dons. Onder een donzen dekbed is de hele ruimte onder het dekbed na verloop van tijd warm. Bij een zijden dekbed is er vrijwel altijd een lekker koel plekje te vinden.

PeriodeOmschrijving
Zomer
18 -25 oC
Dekbedden die wij op deze site kwalificeren als zomerdekbedden zijn geschikt voor de echte zomernachten of slaapkamers waar het niet kouder wordt dan ca. 18 ºC.
All year
14-20 oC
All year gaat op voor kamers die ’s winters niet te koud zijn. Het zijn in ieder geval prima dekbedden voor in de lente of herfst en in veel slaapkamers ook uitstekende zomerdekbedden.
Ter indicatie: slaapkamertemperatuur tussen 14 en 20 ºC.
Winter
8-14 oC
In deze categorie zullen de meeste mensen een goed dekbed voor de winter kunnen vinden.
Slaapkamertemperaturen tussen 8 en 14 ºC
4-seizoenen
8-25 oC
Wij bieden niet speciaal 4-seizoenen dekbedden aan. Wel bestaat de mogelijkheid om 2 dekbedden door middel van de aanwezige lusjes in de hoeken met een strikje/lintje aan elkaar te bevestigen.

Let wel: De mate van isoleren die u wenst is afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur.
De periode verdeling, als ook de aangegeven slaapkamertemperatuur, is slechts indicatief.

< Terug naar informatieoverzichtspaginaVolgende pagina >