Certificaten

Öko-tex Standaard 100

Reden waarom:
De Öko-tex Standaard 100 werd in 1990 ontwikkeld. Destijds kwamen er bedenkingen over ongezonde stoffen in textiel en gebruiksartikelen. De gebruikte verfstoffen en chemicaliën kwamen ook regelmatig negatief in het nieuws.
De moderne textiel producten kunnen echter niet geproduceerd worden zonder gebruik te maken van bepaalde chemicaliën. Moderne kleuren, wasbaarheid, lange levensduur en vele andere functionele eigenschappen worden bereikt dankzij de inzet van nieuwe technologieën.
Tot aan de invoering van de Öko-tex Standaard 100 was echter geen wereldwijde standaard voor de controle op de aanwezigheid van schadelijke stoffen voor de mens.
Vandaar dat het Oostenrijkse Textil-Forschungsinstitut (ÖTI) en het Duitse onderzoeksbureau Hohenstein samen de Öko-tex Standaard 100 hebben ontwikkeld.

Doel:
Met het test en certificeringssysteem van de Öko-tex Standaard 100 worden de hoge kwaliteitseisen van de gebruiker van textiel gerespecteerd maar tegelijk worden de complexe productieomstandigheden, de wereldwijde organisatie, de sterk ontwikkelde internationale verwerking en de verschillende inzichten op de verwerking van mogelijke gevaarlijke middelen in goede banen geleid.

Uw garantie:
De artikelen die voorzien zijn van een Öko-tex label worden jaarlijks getest op de aanwezigheid van voor de mens gevaarlijke stoffen zoals zware metalen en pesticiden. (voorbeelden hiervan zijn lood, cadmium, benzeen en arsenicum,).

okotex certificaat
Öko tex 100 klasse 1
Certificaat


De dekbedden van Shengkun Silkmanufacturing voldoen aan de klasse 1 certificerings normen, wat betekent dat ze zelfs veilig zijn voor baby’s, de meest kwetsbare groep eindgebruikers.

Meer informatie over het Öko-tex label kunt u vinden op www.oeko-tex.com

Ecological Textile

Shengkun Silk Manufacturing is het enige zijde verwerkende bedrijf in China die zijn dekbedden volledig biologisch verantwoord produceert. Zij zijn dus ook het enige bedrijf wat door China Fiber Inspection Bureau (CFIB) het ecological textile certificaat hebben gekregen.

Ecological Textile Certificaat

Wat betekent dit voor het product?
Bij katoen kunnen de stoffen een ECO label of BIO Cotton label halen. Hiertoe moet de hele productie natuurlijk verlopen zonder gebruik te maken van chemische middelen. Dit zowel wat betreft het gebruik van kunstmatige meststoffen als chemische bestrijdingsmiddelen als bij de verdere productie tot stof en eindproduct.
Voor zijde is een dergelijk certificaat nog niet in het leven geroepen en daarom vaart Shengkun nu mee op de Cotton certificeringen van het CFIB.

Dat de dekbedden van Shengkun volledig biologisch en dus ecologisch verantwoord geproduceerd worden staat vast: De moerbeirups gaat dood bij gebruik van chemische verdelgingsmiddelen en de moerbeiboom wordt dus gekweekt zonder gebruik van kunstmest of bestrijdingsmiddelen.
Dat bij de verdere productie van de ruwe zijde tot zijden dekbed geen chemische reinigings- of bleekmiddelen gebruikt worden kunt u lezen in het artikel over de handgemaakte dekbedden.

< Terug naar informatieoverzichtspagina