YUN vs. andere zijden dekbedden

YUN is de merknaam van de 100% handgelegde moerbeizijden dekbedden van de Shengkun zijde fabriek in Xuzhou, China.
YUN staat voor een gevoel van geluk en geborgenheid, wat goed past bij deze dekbedden.

‘Groen’ en veilig

YUN dekbedden voldoen aan het concept van milieuvriendelijke productie. Van grondstoffen tot afgewerkte producten wordt in het productieproces geen chemicaliën gebruikt. Daarmee verdienen ze het “groenlabel”, maar het is tegelijk goed voor de gezondheid van werknemers en voorkomt milieuvervuiling.

YUN dekbedden zijn de enige zijden dekbedden uit China die het Ökotex 100 label klasse I (veilig voor baby’s en kleine kinderen) mogen voeren. Shenkung Silk Manufacturing laat hiertoe zijn producten jaarlijks certificeren. (zie Ökotex certificaat)
Evenzo, Yun is het enige merk in China waarvan alle producten in overeenstemming zijn met China’s hoogste kwaliteit norm voor groene textiel A (zuigeling). YUN is daardoor de grootste in China voor wat betreft het leveren van babydekbedden. (Zie Chinees Ecologisch ‘groen’ keurmerk).

Gebruiksduur

YUN dekbedden zijn de enige zijden dekbedden uit China die een gebruiksduur van 10 jaar kunnen garanderen zonder dat de vulling gaat klonteren of losscheuren waardoor er ‘lege’ plekken in de vulling ontstaan en dat zonder enige doorstikking.

Dit kunnen ze door het unieke proces van 100% handgelegde dekbedvullingen, ervaren en goed opgeleid productiepersoneel en strenge tussentijdse controles.

Geur

Door de puur natuurlijke productiewijze is een YUN handgemaakt zijden dekbed volledig geurloos. Door het intensieve wassen zijn de geurtjes van de vlinderpop uitgewassen en doordat er geen bleekmiddel of andere chemicaliën gebruikt worden, blijft ook die lucht niet in het dekbed zitten.

Andere dekbedden kunnen die vervelende geurtjes weer gaan verspreiden wanneer het dekbed door gebruik ietwat dampig wordt. Opnieuw goed drogen zal de lucht dan enige tijd doen verdwijnen, maar de geur zal bij die dekbedden altijd terugkomen.

Treksterkte

De kennis en selectie van de zijde, het handmatig trekken van de spinragdunne lagen, maken de dekbedvulling tot één sterk geheel. Deze kennis en kunde zijn niet te vervalsen.
Waar YUN zijden dekbedvullingen niet uit elkaar getrokken kunnen worden, lukt dat bij andere wel.

Draadbreuk

YUN dekbedvullingen bestaan uit hele zijden draden. Dit is te zien door de vulling tegen de zon in te houden. Andere vullingen hebben ‘zwevende’ stukken; daar waar de zijden draad onderbroken is. Wanneer dit hele kleine stukjes zijn, kunnen deze in de luchtwegen komen en daar flink irriteren. Speciaal mensen die daar gevoelig voor zijn kunnen hier hinder van ondervinden.

Kleur

YUN handgemaakte zijden dekbedden hebben een natuurlijke parel kleur met een vleugje warme glans.
Tussah zijde is gelig en synthetische zijde is puur wit.
Wanneer u een natuurlijke zijde ziet, die met chemicaliën is behandeld, dan heeft die een ongewone glans in de vezel.

< Terug naar informatieoverzichtspaginaVolgende pagina >