Is zijde hypoallergeen of anti-allergisch?

Om hier antwoord op te geven, moeten we eerst goed weten wat beide termen betekenen. De termen “hypoallergeen” en “anti-allergisch” worden vaak gebruikt in de context van producten zoals beddengoed, cosmetica, en huisdieren, maar betekenen zeker niet hetzelfde.

Hypoallergeen

  • Betekenis: Hypoallergeen betekent dat een product ontworpen is om minder allergische reacties te veroorzaken. Het is minder waarschijnlijk dat het allergenen bevat die bij mensen allergische reacties kunnen veroorzaken.
  • Gebruik: Deze term wordt vaak gebruikt voor producten zoals cosmetica, sieraden, textiel en huisdieren.
  • Garantie: Het betekent niet dat het product volledig vrij is van allergenen, maar dat de kans op een allergische reactie klein is.

Anti-allergisch

  • Betekenis: Anti-allergisch betekent dat een product specifiek is behandeld of ontworpen om allergenen te weren of te neutraliseren. Het gaat een stap verder dan hypoallergeen door actief allergieën te bestrijden.
  • Gebruik: Dit wordt vaak gebruikt voor producten zoals beddengoed en luchtfilters die allergenen zoals stof, pollen, en huidschilfers van huisdieren blokkeren of elimineren.
  • Garantie: Het suggereert een actievere aanpak om allergische reacties te voorkomen, bijvoorbeeld door materialen te gebruiken die stofmijt afweren of een behandeling hebben ondergaan om allergenen te elimineren.

Voorbeeld in de context van beddengoed

  • Hypoallergeen beddengoed: Gemaakt van materialen die minder snel allergische reacties veroorzaken, zoals zijde of speciaal behandeld katoen. Ze verminderen de blootstelling aan allergenen, maar elimineren ze niet volledig.
  • Anti-allergisch beddengoed: Speciaal ontworpen om allergenen zoals huisstofmijt te weren. Dit kan beddengoed zijn dat is behandeld met antimicrobiële stoffen of voorzien van een speciale barrière die voorkomt dat allergenen binnendringen.

Zijde is hypoallergeen

Kortom, hypoallergeen betekent dat de kans op een allergische reactie kleiner is, terwijl anti-allergisch betekent dat het product actief werkt om allergenen te weren of te bestrijden. Zijde werkt niet actief om allergenen te weren of te bestrijden en is dus hypoallergeen.

Zijde houdt door zijn gladde structuur weinig vervuiling en stof vast, waardoor huistofmijt er geen voeding vindt. Ook irriteert zijde niet en zijn er geen mensen bekend die gevoelig of allergisch zijn voor zijde, waardoor zijden beddengoed voor iedereen een gezonde slaapomgeving creëert.

< Terug naar categorie< Terug naar veelgestelde vragenNaar de webwinkel >

Zijde is hypoallergeen - gezonde slaapomgeving - goede nachtrust
Zijde is hypoallergeen – gezonde slaapomgeving – goede nachtrust
Gratis foto van Cottonbro