Welk dekbed moet ik kiezen voor welk seizoen?

Eigenlijk bepaalt niet het seizoen, maar uw slaapkamertemperatuur en uw persoonlijke warmtebehoefte welk dekbed voor u het juiste is.
We kunnen wel een aantal aanwijzingen geven. Deze vindt u op de pagina warmteklasse/seizoens-indeling.

In de meeste huizen is het op de slaapkamer in de winter echt wel kouder dan in de zomer. Het is dus een utopie dat u het hele jaar met één dekbed toekunt. U loopt in de zomer toch ook niet in uw winterjas? Met dekbedden is het niet anders, zelfs met de enorm goede warmteregulerende eigenschappen van zijde.
Daarom raden we mensen vaak aan te starten met een ‘all-year’ dekbed en van daaruit te besluiten of het tweede dekbed een zomerdekbed of juist een dekbed dat gekwalificeerd wordt als winterdekbed moet zijn. Eventueel kunt u de beide dekbedden ook aan elkaar bevestigen tot een 4-seizoenen dekbed.

Als u twijfelt of een zijden dekbed voor u geschikt is, kunt u ook eerst een zijden dekbed bij ons huren via onze try-out service.

Komt u er met al deze informatie toch niet helemaal uit, dan kunt u tijdens kantooruren op gewone werkdagen, telefonisch contact met ons opnemen. We helpen u graag bij het maken van uw keuze.

< Terug naar categorie< Terug naar veelgestelde vragenNaar de webwinkel >