Is wol, dons of katoen niet net zo goed als zijde?

Op onze pagina Zijde vergeleken met andere materialen vertellen we precies wat zijde anders maakt dan dons, wol of katoen als vulmateriaal voor een dekbed. Allemaal zijn het natuurlijke materialen en dat is altijd beter dan een synthetisch dekbed. Wat voor u een geschikt dekbed is, hangt ook af van uw persoonlijke voorkeuren.

Zo heeft zijde exact dezelfde chemische samenstelling als wol, maar reguleert beter de warmte, heeft het een gladdere vezel en is mede daardoor hypo-allergeen. Schimmels en bacteriën, maar ook de huisstofmijt hebben in een zijden dekbed geen goed leefklimaat.

Links een zijdevezel, rechts een wolvezel.

Een zijden dekbed met hetzelfde vulgewicht als dons, zal ongeveer even warm zijn. Toch heb je het minder snel te warm onder zijde, omdat de warmteregulering van zijde veel beter is.

Katoen neemt net als zijde goed vocht op. Zijde geeft het ook weer goed af, waardoor het minder snel klam aan zal voelen.

Samenvattend: Het is zo licht als dons, heeft een vochtregulering die beter is dan katoen en is veel soepeler dan elk van de andere materialen. Daarnaast is de warmte regulering van zijde echt uniek te noemen en is het ook geschikt voor mensen met huidaandoeningen of allergieën.

< Terug naar categorie< Terug naar veelgestelde vragenNaar de webwinkel >