Is een zijden dekbed geschikt voor vrouwen in de overgang?

Ja, een zijden dekbed is zeer zeker geschikt voor vrouwen in de overgang!

Door alle geweldige vocht en warmteregulerende eigenschappen is een zijden dekbed juist bijzonder geschikt voor vrouwen in overgang.

U slaapt niet onder een ‘warme tent’ zoals bij bijv. bij wollen en donzen dekbedden het geval is. Wanneer de opvlieger begint, gaat u woelen en doordat u niet onder een ‘warme tent’ slaapt, maar het dekbed goed om u heen valt, is er net naast u altijd weer een ‘koeler’ plekje. Vaak is dat genoeg om de opkomende opvlieger op te vangen.

Daarnaast is de vochtregulering veel beter. Wanneer de opvlieger toch doorzet, wordt het dekbed niet klam, waardoor u het juist weer koud zult krijgen, maar blijft het een prettig slaapklimaat.

De opvliegers gaan er niet van over, maar een zijden dekbed zorgt wel voor een rustiger slaap.

Ook bij andere slaapstoornissen kan een zijden dekbed zorgen voor een rustiger slaap. Wanneer iemand onrustig slaapt, gaat die vaak eerst woelen en stijgt de lichaamstemperatuur. Vervolgens wordt hij/zij wakker omdat het te warm is. Of iemand ligt zo te transpireren dat het beddengoed klam aan gaat voelen en wordt vervolgens wakker omdat hij/zij het koud heeft.
Beiden dingen zullen bij een zijden dekbed minder snel gebeuren dan bij bijvoorbeeld een donzen dekbed.

< Terug naar categorie< Terug naar veelgestelde vragenNaar de webwinkel >

Slapende vrouw Afbeelding van Thomas Meier via Pixabay