Hebben jullie ook wildzijden dekbedden?

Nee, we hebben geen wildzijde/Tussah zijden dekbedden.

Wanneer de cocon geoogst wordt voor de vlinder de cocon verlaat, zou het in theorie wel kunnen om langdradige wildzijde te winnen. Deze zijdesoort is dan nog steeds wel grover dan de moerbeizijde waarvan onze dekbedden zijn gemaakt. Daarnaast is de lengte van de gesponnen zijdedraad korter dan die van de moerbeizijde rups en heeft deze niet de mooie gebroken witte kleur.

Moerbei zijden cocon
Wildzijde cocon

In de meeste gevallen worden wildzijde coconnen gewonnen nadat de vlinder de cocon heeft verlaten. Bij deze zijdesoort zijn de draden die de zijderups heeft geweven dus gebroken toen hij, als zijdevlinder, de cocon verliet. Het zijn dus allemaal korte zeer dunne zijden draadjes die van dit type coconnen gewonnen worden. Hiervan is geen egaal vlies te leggen op de manier zoals moerbei zijden dekbedvullingen gemaakt worden. Wel kan een vlies gemaakt worden zoals dat bij bijv. synthetisch zijden dekbedden gedaan wordt. Er is dan echter geen of weinig onderling verband. Wanneer je op die manier een Tussah zijde gevuld dekbed maakt, moet dit stevig doorstikt worden, waardoor het dekbed minder soepel wordt.

Meer over zijde kwaliteiten vindt u op onze informatiepagina: Kwaliteit van zijde. Wilt u weten hoe een handgelegd zijden dekbedvulling wordt gemaakt, verwijzen we graag naar onze pagina zijden dekbedvulling maken.

< Terug naar categorie< Terug naar veelgestelde vragenNaar de webwinkel >